Meer weten over

Workshops

Overzicht

Een workshop is een bijeenkomst van 2 uur waarin een specifiek onderwerp uitgebreid wordt behandeld. Hieronder treft u een overzicht aan van de workshops voor het voorjaar van 2022.
Klik in dit overzicht op een regel om naar de workshopdetails te springen. Of blader gewoon naar beneden om de details van alle workshops te zien.

Streamen van muziek

Kennismaken met Chromebook

Google Foto's

Kennismaken met Windows 11

Veiligheid op internet

Streamen van muziek

Muziek streamen

Herinnert u het zich nog? De grammofoonplaat, het cassettebandje, de cd? Al deze manieren om naar muziek te luisteren worden langzamerhand vervangen door het begrip 'streaming'.

Via uw computer, tablet of smartphone kunt u via zogeheten streamingdiensten als Spotify een ongelooflijke hoeveelheid muziek beluisteren en met afspeellijsten uw eigen muziekbibliotheek opbouwen. De bekendste dienst is Spotify, maar we laten u ook kennismaken met concurrenten als Apple Music en streamingdiensten die zich specifiek richten op klassieke muziek, zoals Idagio.

Tijdens deze les maakt u kennis met deze streamingdiensten en leert u hoe u ze zelf kunt gebruiken. Ook ziet u hoe u een muziekstreamingdienst kunt toevoegen aan een geluidsinstallatie.

Terug naar het overzicht pijl

Kennismaken met Chromebook

Chromebook

En? Helemaal tevreden met uw huidige Windows-laptop? Of vindt u het af en toe toch een beetje een gedoe? Virusscanner, updates, nieuwe versie van Windows, back-ups etc. En hoe ouder we worden hoe meer het aanvoelt als gedoe.

Sinds 2010 maakt Google Chromebooks en inmiddels zijn ze zo ver ontwikkeld dat ze een Windows-laptop op bijna alle terreinen verslaan. Ze zijn veel sneller en worden ook na verloop van tijd niet steeds trager. Ze hebben (bijna) geen onderhoud nodig, zijn niet gevoelig voor virussen, gaan minimaal 8 jaar mee en zijn ook nog eens veel goedkoper dan een Windows-laptop. De goedkoopste kost bij een betrouwbare winkel nog geen € 190,-.

Inderdaad, een Windows-computer kan meer, maar maakt u daar gebruik van? Heeft u een complexe computer nodig voor dat wat u wilt doen op een computer?
Misschien is het een goed idee om nu te onderzoeken of een Chromebook bij u past en niet te wachten tot uw huidige computer het begeeft.

In deze workshop laten wij u zien wat deze eenvoudige, voordelige en veilige computer voor u nu en in het komende decennium kan betekenen.

Terug naar het overzicht pijl

Google Foto's

Google Foto's

Steeds meer mensen gebruiken smartphone en tablet om mee te fotograferen. Het resultaat is dat u snel heel veel foto's heeft en die graag georganiseerd wilt opslaan en beveiligen. Herkent u dat?

In deze les laten we zien hoe u met met de app Google Foto's uw foto's en filmpjes volautomatisch opslaat in de 'Cloud' van Google. En hoe u die foto's vervolgens op diverse digitale apparaten kunt bekijken en downloaden om verder te gebruiken. U kunt ook makkelijk foto's uitwisselen tussen computer en smartphone/tablet.

We gaan foto's bewerken, zodat ze voldoen aan uw wensen. We vertellen hoe u albums kunt samenstellen met foto's naar keuze. En hoe u vervolgens kunt kiezen om albums (of losse foto's) met anderen te delen.

Google Foto's is een aanrader voor iedereen die (veel) foto's heeft en daar iets mee wil doen.

Terug naar het overzicht pijl

Kennismaken met Windows 11

Het zal u niet ontgaan zijn. Er is een nieuwe versie van Windows verschenen: Windows 11.
In deze workshop laten we u kennismaken met Windows 11, de eisen die dit besturingssysteem stelt aan installatie op uw computer maar vooral de meest opvallende verschillen met Windows 10 in uiterlijk en gebruik.

Terug naar het overzicht pijl

Veiligheid op internet

Aan het eind van het seizoen organiseren we traditiegetrouw een grote workshop in samenwerking met het Huis van de Wijk en een professionele organisatie. In het verleden gingen deze workshops over Privacy, Fotograferen met de smartphone, Digitale Erfenis.
Dit keer hebben we de door de overheid gesteunde organisatie pijl veiliginternetten.nl uitgenodigd. Aanwezig zal zijn Esther Mieremet, die ons langs de valkuilen en oplossingen zal leiden op het gebied van privacy en veiligheid op internet.

Terug naar het overzicht pijl